Öğrenme Etkinlikleri

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Okuma yazma bir anda kazanılan bir yeterlilik değildir. Çocukların yaşam deneyimleri sonucu edindikleri tüm birikimlerin beyinde organize edilmesiyle kazanılan bir süreçtir. Bu süreci desteklemek için okulumuzda bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal alt yapıyı oluşturacak kavram, okuma yazmaya hazırlık (kalem tutma ve el becerilerini geliştirme) ve ses farkındalığı (fonolojik duyarlılık) çalışmaları yapılmaktadır.

MATEMATİK ETKİNLİKLERİ
Okulöncesi dönem, çocuğun beyin gelişiminin önemli bir bölümünün tamamlandığı dönemdir. Bu dönemde çocuk sürekli çevresindekileri merak eder, araştırır. Matematik kavramlarını doğru yeterli ve yaşına uygun öğrenmesi, hem bilişsel gelişimini besler hem de hayat boyu alınan her türlü bilginin zihni tarafından doğru algılanmasını, sınıflandırmasını ve kullanılmasını sağlar. Bu doğrultuda okulumuzda matematik etkinlikleri planlanırken ölçme, ayırt etme, eşleştirme, gruplama, örüntü vb. çalışmalara yer verilmektedir. Çok çeşitli oyun ve materyallerle matematik etkinlikleri tüm yaş gruplarımızda yapılmaktadır.

PROJE ÇALIŞMALARI
Okulumuzda çocuklarımızın araştırarak, sorgulayarak, paylaşımda bulunarak, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayan aile proje çalışmaları yapılmaktadır. Bu projeler konularımızla bağlantılı olup, yıl içerisinde zaman zaman veli işbirliği içinde gerçekleştirilmekte ve okulumuzda sergilenmektedir.

BİLİM GÜNÜ ve DENEY ÇALIŞMALARI
Temel bilimsel kavram ve yöntemler, hayal gücünü etkileyen, geliştiren, gözetimli keşif yöntemi ile bireylerin öğrenime doğrudan katılımını sağlayan etkinliklerdir. Bilim; öğrencilerimizin bilme isteğini, merakını tatmin eder ve bilimsel zihniyet kazandırır, yaşadıkları dünyayı anlama olanağı sağlar. Bilimsel zihniyet ise dürüst ve tarafsız olmayı, karşılaşılan problemleri sabırlı, ayrıntılı ve uzak görüşlü bir biçimde ele almayı öğretir. Bu doğrultuda okulumuz bilim sınıfında her hafta çok çeşitli materyallerle deneyler ve bilim günü çalışmaları yapılmakta ve eğlenceli, etkileyici, öğretici dakikalar geçirilmektedir.

DRAMA
Canlandırma ve somutlaştırma becerisi ile birlikte içlerindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmayı sağlayan etkinliklerdir. Drama çalışmalarımızda; oyun, kurgulama ve duygularını yaşatabilme, başka bir kimliğe bürünebilme, kendini ifade edebilme becerileri hedeflenmektedir. Bu çalışmalar kaynaşma-ısınma, rol oynama, doğaçlama, öykü oluşturma, rahatlama ve tartışma gibi etkinliklerden oluşur. Drama etkinliklerimiz sınıf öğretmenlerimiz rehberliğinde tüm yaş gruplarımızda her hafta yapılmaktadır.

GELENEKSEL OYUNLAR
Oyun çocukların fiziksel, bilişsel, dilsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen bir eğitim aracıdır. Bizler günümüzün şiddete dayalı mekanik oyunlarının yerine, çocuklarımızın gelişimlerinde bu kadar olumlu etkisi olan geleneksel oyunlarımıza sahip çıkarak hem gelişim alanlarını destekliyor hem de keyifli vakit geçiriyoruz. Geleneksel oyunlarımızı tüm yaş grupları ile her ay farklı oyunlar seçerek (köşe kapmaca, sek sek, bezirgan başı vb.) oynamaktayız.