Okulumuzda Birgün

Çocuklar 08:00-09:00 arasında anaokuluna ait servis araçları ile veya anne ve babaları ile okulumuza ulaşırlar. (Servis araçlarımızda hostes bulunmaktadır).

Çocuklar nöbetçi öğretmenimiz tarafından sınıflarına alınırlar. Günümüz öğrencilerimizi gözlemlediğimiz ve onlarında rahatladıkları Serbest Zaman Etkinlikleri ile başlar. İlgi köşelerinde (evcilik, fen-doğa, müzik, blok, sanat, trafik, kitap, kukla köşeleri), legolarla oyunlar oynar, resim yapar, oyun hamurlarına şekiller verirler.

Bütün çocuklar bir araya gelince 09:15’te anaokulumuzun yemekhanesine kahvaltı yapmak için öğretmenleriyle birlikte el temizliğinden sonra geçerler. Bu sırada sınıflar, silinir temizlenir ve düzenlenir. Kahvaltı sonrası eğitim etkinliklerimize günlük eğitim programımıza göre branş faaliyetleri veya deney, drama, bilim günü, anadili etkinlikleri ile yeni konuya çocuklarımızın dikkati çekilir, hikayeler okunur ve çocuklar tarafından tekrar anlatılıp dramatize edilir. Şiirler, tekerlemeler söylenir. Zaman kavramı ve mevsimler hava durumu incelenerek sınıf panolarında çalışmalar yapılır. Başıbüyük Başıbüyük Marmara Eğitim Kurumlarında bulunan hayvanat bahçesi, sera ve laboratuar kullanılarak aktif öğrenme ile anadili etkinlikleri desteklenir. Konferans Salonunda tiyatro, kukla oyunları izlenir. Oyun ve Bedensel Etkinliklerle grup halinde oyunlar oynayarak grup ile birlikte hareket etmeyi öğrenirler.

Saat 12:00’de öğle yemeği yenilir. Başıbüyük Marmara Eğitim Kurumlarının yemekhanesinde pişirilen yemekler, anaokulu yemekhanesinde servise sunulur. Yemekler çocukların damak tadına uygun, aynı zamanda tüm besin öğelerini içeren özelliklerde hazırlanır. Yemek sonrası dişler fırçalanır. Öğrenciler öğretmenleriyle yemek yerken sınıflar silinir, temizlenir ve düzenlenir. Küçük grup dinlenmeye geçer. Yine günlük program içerisindeki branş faaliyetleri veya deney, drama, bilim günü,; Müzik ve Estetik Etkinliklerinde konularla ilgili şarkılar öğrenilir. Şarkılar beden dili ile ifade edilmeye çalışılır. Ritim çalışmaları yapılır. Sanat Etkinlikleri ile özgün çalışmalar yapılır. Çocukların yaratıcılığını geliştirmeye yönelik el işi faaliyetleri düzenlenir. Projeler hazırlanır. Tanıtım çalışmaları, mutfak faaliyetleri yapılabilir. Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinlikleri ile kavramlara dikkat çekilir ve aktif olarak öğrenilir. Öğrenilen kavramlar günlük hayata yansıtılır. Çocuklar kalem tutmayı, kitap kullanmayı, sayılarla ilgili çalışmayı yaşayarak öğrenirler. Eğitsel Etkinliklerle öz bakım becerileri gelişir. Çocuklara beslenme, temizlik, giyinme-soyunma ile ilgili becerilerini geliştirmesi için aktiviteler sunulur.

Günün yorgunluğu 15:00’te sunulan ikindi kahvaltısında hazırlanan lezzetli çörekler, kurabiyeler ve pastalar yenilerek atılır. Hava müsait ise okulumuzun bahçesinde değil ise büyük oyun salonumuzda bedenlerini tanımalarına ve kas gelişimini sağlamaya yönelik öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli çalışmalar yapılır.

Çocuklar 16:00 ten itibaren eve gitmek için hazırlanmaya başlarlar. 16:00-16:30 arası servisimiz anaokulundan hareket etmeye hazırdır. Kalan öğrencilerimiz velilerine teslim edilir. Yukarıda saydığımız etkinliklerimiz dönüşümlü olarak velilerimize verilen program dahilinde haftaya yayılmaktadır.