Proje Ödevleri

Her ay 3, 4 ve 5 yaş gruplarımıza, ayrı ayrı, düzeylerine uygun olarak proje ödevi verilir. Proje ödevleri, aybaşında, “veli bülteni” yolu ile velilerimize duyurulur. Proje ödevlerinin amacı; öğrenciyi araştırmaya, düşünmeye, yaratıcılığını geliştirmeye teşvik etmek, sorumluluk kazanmasını ve ailesi ile paylaşımda bulunmasını sağlamaktır. Proje ödevleri hazırlanırken, ailenin rolü, öğrenciye rehberlik ve eşlik etmek olmalıdır. Hazırlanan projeler, belirtilen tarihte okula teslim edilir.

PROJE SUNUMU

Öğrenciler, belirtilen tarihte, projelerini sınıfa getirirler. Sunum için ayrılan saatte, her öğrenci sırayla, arkadaşlarına ve öğretmenine, projesini nasıl hazırladığını, projesinde neler olduğunu anlatır. Burada öğretmen de sorular yolu ile öğrencinin sunumunu gerçekleştirmesine rehberlik eder. Öğretmen, sunum sırasında, öğrencinin kendi başına yaptığı ve düşündüğü bölümleri daha çok ön plana çıkarmaya özen gösterir. Bu sunumlar, öğrenciler ve öğretmenler arasında yapılır, veliler katılmaz.