Spor Tesisleri

SPOR TESİSLERİ

YÜZME HAVUZU

Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve çocuk havuzu ile her mevsim yüzme derslerine açık olan havuzumuzda öğrencilerimizin geli-şim düzeylerine uygun beden eğitimi dersleri ve çeşitli aktiviteler ile organizasyonlar yapılmaktadır.

JİMNASTİK SALONU

Öğrencilerimizin esneklik, koordinasyon gibi temel motor beceri-lerinin gelişiminin sağlanması amacıyla beden eğitimi dersleri ve çeşitli aktiviteler için uygun fiziksel alana sahiptir.

DANS SALONLARI

Öğrencilere vücut esnekliğini kazandırmak, ekip ruhu ve sorum-luluk bilinci vermek, ritim duygusu edindirmek amacıyla prog-ramlanmış bale, modern dans, halk oyunları ve Latin dansları derslerinin uygulandığı birimlerde öğrenciler, kendilerini beden dilleri ile ifade etme olanağı bulurlar.

KAPALI SPOR SALONU

Salonumuzda; öğrencilerin fiziksel temel motor becerilerinin gelişimlerine katkı sağlamak, spor disiplinini ve ahlakını öğ-retmek amacıyla yapılan branş temelli beden eğitimi dersleri yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, 400 kişilik çift taraflı tribünü ve nizami ölçülere sahip basketbol, voleybol ve hentbol saha-ları ile çeşitli spor aktivitelerine ve müsabakalara ev sahipliği yapmaktadır.

TENİS KORTLARI

Tenis çalışmaları ile çeviklik, denge, esneklik ve hız kazandı-rılması gibi fiziksel faydaların yanı sıra sabrı ve odaklanmayı geliştirici çalışmalar yapılmaktadır. Kompleksimizde iki adet açık, bir adet kapalı olmak üzere toplam üç adet tenis kortu bulunmaktadır.

FUTBOL SAHASI

Kampüsümüz bünyesinde beden eğitimi derslerinde ve futbol turnuvalarında kullanılmak üzere suni çim ile kaplanmış bir adet modern futbol sahası bulunmaktadır.