GENÇ SİNEMACI ÖZLEM ALTINGÖZ CANNES FİLM FESTİVALİ’NDE

Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015 yılı mezunu Özlem Altıngöz, altıncı kısa filmi “Birth” ile 71. Cannes Film Festivali’ndeydi.

Los Angeles merkezli bir film yapımcısı olan Özlem Altıngöz’ün “Birth” adlı kısa filmi, bu yıl 71’si düzenlenen Cannes Film Festivali/Kısa Film Köşesinde gösterildi. Altıngöz’ün çok ödüllü kısa filmi “Birth”, kısa süre önce de ABD ve Avrupa'da katıldığı pek çok festivalde “En İyi Yönetmen”, “En İyi Yapımcı”, “En İyi Korku Filmi”, “En İyi Senaryo” dallarında ödüller kazandı. Bu yıl ilk kez Cannes’da bulunan Altıngöz’ün filmi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini kendisinin üstlenen, senaryosunu ise “Rosemarys Baby” filminden esinlenerek Erika Hurt ile birlikte yazan Altıngöz, filmin çekimlerini ünlü yönetmen James Wan’ın “Insıdıous” adlı filminde kullandığı evde gerçekleştirdi. Başrolünde İspanyol oyuncu Isabel Serrano’nun bulunduğu filmde; Dustin Ardine, David Otto Simanek, Keith Wheeler ve Babe Mcguire gibi başarılı oyuncular rol alıyor.

Radyo TV Programcılığı Dalında eğitim veren Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra eğitimini Los Angeles-New York Film Akademisi’nde tamamlayan Özlem Altıngöz, daha önce de çektiği kısa filmlerle pek çok ödülün sahibi olmuştu. Bu genç sinemacıyı merak edenler; Facebook’ta Birth - @officalshorthorrorBirth ve IMDb Ozlem Altingoz sayfalarından takip ederek daha fazla bilgi edinebilirler.