MARMARA KOLEJİ DÜNYA FİNALLERİNDE

Dünyanın en büyük kreatif organizasyonu olan Destination Imagination Türkiye Finallerinde derece alan Marmara Koleji, 20-28 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da yapılan Dünya Finallerinde Türkiye’yi temsil etti.Türkiye’den 180 farklı okuldan 360 takımın katılımıyla 14-18 Şubat tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte, “The Divine Intervention” (İlahi Müdahale) adlı tiyatro oyunuyla “Güzel Sanatlar Kategorisi”nde Türkiye 2.si olan Marmara Koleji öğrencileri, 20-28 Mayıs tarihleri arasında Knoxville’de Tenessee Üniveristesi’nde gerçekleşen yarışmada ülkemizi temsil etti. Marmara Kolejini Eralp Kaan Karduz, Yiğit Altar Piyade, Göktuğ Bartın Saygı, Namık Arda Turna, Pınar Erdem, Arif Aydın Koca, Yiğit Doğan, İnci Cengiz ve Beyza Şadiye Yasak’ın temsil ettiği etkinlikte öğrencilerin danışmanlığını biyoloji öğretmeni aslı Didem Demircan ve kimya öğretmeni Elif Çınar yaptı. 20 ülkeden yaklaşık 17 bin öğrencinin katılımıyla Tenessee Üniversitesi’nde gerçekleşen yarışmaya katılan Marmara Eğitim Kurumları öğrencileri, bulundukları süre içinde Amerika’nın en prestijli üniversiteleriyle etkileşime geçme ve çok sayıda uluslararası etkinliğe katılma şansına sahip oldular.

“Destination Imagination” nedir?

Türkiye’de 2000’li yılların başından beri “Hayal Gücüne Yolculuk Derneği” tarafından düzenlenen “Destination Imagination” Etkinliği, normal eğitim sürecine paralel olarak gençlere yaratıcılıklarını kullanmayı, eleştirel düşünme, proje yönetimi, takım çalışması, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik eğitimi) azim, rekabet anlayışı ve seçtikleri kariyer doğrultusunda ihtiyaç duyacakları diğer becerileri kazandırmayı ve geliştirmeyi hedefleyen, uluslararası bir organizasyondur. Türkiye’de birinci ayağı tamamlanan etkinlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan okullar arasında yapılan yarışma sonucunda dereceye giren ilk iki takım, Türkiye’yi temsil etmek üzere her yıl Mayıs ayında gerçekleşen Dünya Finallerine katılma hakkı kazanır.