Öğrencimiz Arda Ercanlı’nın AFS Başarısı

Kolej 9. sınıf öğrencimiz Arda Ercanlı Türk Kültür Vakfı’nın yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olarak 10. sınıfı Amerika’da okuma hakkını elde etti.

Arda duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti : Ailemin de teşvikiyle 10.sınıfı yurtdışında okumaya karar verdiğimde  konuyla ilgili araştırmalar yaptığımda uzun süreli öğrenci değişim programları arasında en verimli olabilecek  programın Türk Kültür Vakfı tarafından düzenlenen AFS programı olduğunu gördüm. Önce internetten online olarak başvurumu yaptım. Daha sonra AFS’nin  yazılı sınavına  çağırıldım. Bu sınavı başarıyla geçtikten sonra sözlü mülakata çağırıldım. Bu mülakata girdikten 2 hafta sonra mülakatı başarıyla geçtiğim bana bildirildi. Bu sınavlardan sonra ise ülke tercihimi  yaptım. Amerika’da okumak için gerekli olan yabancı dil sınavı ELTİS’i de başarıyla geçtikten sonra AFS programına kabul edildiğimde çok mutlu oldum ama heyecanım hala bitmedi. Seneye gideceğim okulun ve yanında kalacağım ailenin bilgilerini sabırsızlıkla beklemekteyim.