Tiyatro
  Özel Marmara Fen Lisesi 9-A , 10-A ve 10 -B sınıfı öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı dersi " Tiyatro " ünitesi kapsamında, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Handan SÖZBİLEN rehberliğinde,  kendi yazdıkları oyunları, başarıyla sergiledi.
Fen Lisesi 9-A Sınıfı , 16 Nisan 2018 'da, Dostoyevski 'den roman ünitesi kapsamında okudukları " Suç ve Ceza " romanını , oyunlaştırıp uyarladı ve sahneye koydu. Raskolnikov , Recep olarak karşımıza çıktı ve başarılı bir oyun sergiledi.
 Fen Lisesi 10-A sınıfı 13 Nisan 2018 'de " Bilgisayar Çocukları "  adlı kendi yazdıkları oyunları ile komedi oynamayı tercih etti. Aile yaşamlarına , ebeveynleriyle olan ilişkilerine, kendi davranış ve yaklaşımlarına yaptıkları objektif göndermeleri beğeni ve takdir topladı.
 Fen Lisesi  10-B sınıfı ise aynı gün, "Sözde Güçlüler " adlı oyunları ile evreni ve insanı tersine çevirip yorumladılar, ince espri ve felsefi bakışla hayatlarımızı ve davranışlarımızı sorguladılar.
 Her sınıfın bir takım ruhuyla ortaklaşa yazdıkları oyunlarda,bütün  öğrenciler aktif rol aldı. Dekor, kostüm , efekt vb. kullanarak ,  amatör bir ruh ve heyecanla oyunlarını sergileyen öğrencilerimiz,  başarılı oyunlardan sonra " sahne tozunu yutmak " deyimiyle de tanışmış oldular.