Yurt Dışında Üniversite Eğitimi Semineri

Özellikle 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz üniversiteye hazırlanmak için sıkı bir çalışma içindeler. Ancak diğer tarafta yurt dışında eğitim görme seçeneğini de değerlendirmek istiyorlar. 14.12.2018’de yapılan ‘Yurt Dışında Üniversite Eğitimi ‘ sunumunda öğrencilerimiz akıllarındaki sorulara cevap alma imkanını edindiler.

Bu sunumda yurt dışında yükseköğrenim görmek için gerekli şartlara değinildi. Öğrencinin üniversite giriş sınavında alacağı puanın, lise not ortalamasının, referans mektuplarının, portfolyolarında yer alan akademik ve sosyal faaliyetlerinin önemi vurgulandı.

Bunun yanı sıra,  IELTS, TOEFL, SAT gibi sertifika sınavlarının özellikleri , bu sınavlara nasıl hazırlanılması gerektiği anlatıldı ve İngilizce dil yeterliliğinin önemi vurgulandı.