“ÖZEL MARMARA KOLEJİ TÜRKİYE FELSEFE OLİMPİYATLARI”NDA

Özel Marmara Koleji 12.sınıf öğrencisi Öykü YETİŞ, 4 Aralık 2016 Pazar günü İstanbul Erkek Lisesi’nde gerçekleşen 21.Türkiye Felsefe Olimpiyatı’nda okulumuzu başarıyla temsil etmiştir. Türkiye genelinde on bir merkezde gerçekleşen olimpiyatın genel amaçları;  yaratıcı düşünme ve araştırma ruhunu geliştirmek, düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak ve çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda gerçekleşen olimpiyatın konu alanları;  Felsefe Nedir?,  Ontoloji,  Epistemoloji, Sanat Felsefesi, Toplum Felsefesi ve Etik’tir. Katılımcının felsefe tarihinin temel problemleri ve kavramları hakkında bilgisi, özgün ve bağımsız düşünebilme yeteneği, ileri sürülen tez hakkında destekleyici ya da çürüten kanıtlar ileri sürebilme becerisi ve felsefe dilini doğru kullanmadaki başarısı dikkate alınarak değerlendirilecektir.