“The World Scholar’s Cup” Takımımız Dünya Turnuvasına Cape Town ya da Hanoi’de Katılmaya Hak Kazandı

Azra Kasırga, Pınar Erdem ve Oğuzhan Yılmaz’dan oluşan takımımız “The World Scholar’s Cup ( Dünya Bilginleri Kupası )” Türkiye elemelerinde 2 altın madalya ve 7 gümüş madalya alarak  Cape Town ya da Hanoi’deki  “Global Round”a katılma hakkı kazandı. Sene başında “An Unlikely World” başlığında bilim-teknoloji, tarih, edebiyat, sanat-müzik ve sosyal bilimler başlıklarında belirlenen konulara takım ruhu ve ciddi bir çalışma disiplini ile hazırlanan öğrencilerimiz, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde Yakacık Fen Bilimleri Okullarında düzenlenen Türkiye elemelerinde;  yazma, münazara ve bilgi yarışmaları şeklinde iki gün boyunca farklı kategorilerde yarışmalara katıldılar. Bu zorlu mücadele sonucunda takımımız, School Top Scholar olarak Azra Kasırga ile bir altın madalya, Alpaca Balance Challenge‘da Pınar Erdem ile bir altın madalya, Writing Challenge’da Azra Kasırga ile bir gümüş madalya, Challenge History’de bir gümüş madalya , Challenge-Literature’da Azra Kasırga ve Pınar Erdem’le ile iki gümüş madalya ,Top Writing Team ‘de takım olarak üç gümüş madalya kazandı. Tabii ki en büyük ödül de öğrencilerimizin Hanoi, Vietnam ya da Cape Town, Güney Afrika’da uluslar arası turnuvaya katılma hakkı kazanmaları olmuştur. Bizlere bu heyecan ve gururu yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.