19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN…

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan ve aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemi büyüktür. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir.

İşte her zaman bu bilinç ve fikirlerle hareket eden Marmara Koleji öğrencileri, içlerindeki vefa duygusunu, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu bir 19 Mayıs töreniyle göstermiş oldular. 18 Mayıs 2017 günü, Hasan Ali Yücel konferans salonunda veli, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen törende; 19 Mayıs’ın tarihi önemini anlatan videolar gösterildi. Marmara Koleji Lise öğrencilerinin futbol turnuvasında başarı gösteren takım ve oyuncular ile masa tenisi turnuvasının galipleri ödüllerini aldılar. Daha sonra günün önemini içeren çeşitli şiirlerle tören devam etti ve Marmara Koleji lise öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen dans gösterileri ile tören coşkulu bir şekilde son buldu. Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.