ARMABEY Projesi Ege’nin İki Yakasında Devam Ediyor 2017-2018 Armabey Planlama Toplantısı

2006 yılından beri Ege’nin iki yakasında dostluk bağlarını güçlendirmek için Türkiye ve Yunanistan arasında başlatılan kültürel ve linguistik işbirliğinin bu yılki planlama toplantısı 17.11.2017’de İstanbul’da Marmara Kolejinde   yapıldı.

Toplantıya Selanik’ten Aristoteleio , Atina’dan Paidogogiki Protoporia , Edirne’den Edirne Beykent , İzmit’ten Kartepe Marmara , Muğla’dan Bodrum Marmara ve İstanbul’dan Beykent ve Marmara kolejleri ve Maltepe Üniversitesi temsilcileri katıldı. Her okulun müdür , bölüm başkanları ve öğretmenlerden oluşan temsilcileri bu sene içinde yapılacak faaliyetlerin detaylarına karar verdiler. Toplantının başında 2006’dan bu yana yapılan çalışmaları anlatan fotoğraf ve videolarla zenginleştirilmiş sunum ile bu projeye katkıda bulunanlar yad edildi. Toplantıda tüm dünyada yaşanan üzücü terör olaylarından dolayı bu sene öğrenci değişiminin yapılmamasına , Yunan ve Türk okulları arasında her zamanki gibi öğretmen değişiminin devam etmesine , Model United Nations çalışmasının Selanik Aristoteleio okulunda tekrarlanmasına , Maltepe Üniversitesi ile Yunan üniversiteleri arasında da yeni bir işbirliği başlatılmasına karar verildi.