AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU 21.ULUSAL SEÇİM KONFERANSI İÇİN ÖZEL MARMARA İSTANBUL KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BURSA’DA

Marmara Koleji  öğrencileri  01-05 Aralık 2017 tarihleri arasında, bu yıl Bursa Emine Örnek Koleji’nin ev sahipliğiyle gerçekleşen  Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 21. Ulusal Seçim Konferansına  (21 st National Selection Conference of EYP Turkey) katıldı. Türkiye’nin önde gelen liselerinin ön elemeyi geçerek katıldığı ve İngilizce olarak gerçekleştirilen konferansın teması “Çevresel Sürdürebilirlik Çağında Kentsel Gelişme” (Urban development in the age of enviromental sustainability )olarak belirlendi.

Liseli ve üniversiteli gençlerin politik konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosuna, bu sene Türkiye’nin en prestijli 20 okulundan 150 öğrenci katıldı. İnsan hakları, kadın hakları, sanayi, güvenlik, araştırma ve yenilikler, sivil toplum, kalkınma, finans ve çevre konularının işlendiği konferansta , on ayrı komitede görev alan öğrenciler, beş günlük bir çalışmanın ardından çözüm önerilerini parlamento onayına sundu. Türkiye’yi uluslararası konferanslarda temsil edecek delegelerin seçileceği bu organizasyonda öğrencilerin İngilizceyi kullanma becerileri, akademik yeterlilikleri, liderlik vasıfları, iletişim beceri kriterleri jüri değerlendirmesine tâbi tutuldu.

Avrupa Gençlik Parlamentosu danışmanları Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ve İngilizce öğretmeni Sitem Sipahi eşliğinde bu organizasyona katılan Marmara Koleji öğrencileri Fazıl Cansızoğlu, Ezgi Menteş, Efe Tan Çıbıkçı, Pınar Erdem, Çiçek Yavuz ve Çiğdem Çıtak gelenekselleştirdikleri başarılarını, 21.Ulusal Seçim Konferansında  (EYP), organizasyon süresince aldıkları aktif görevlerle bir kez daha kanıtladı. Öğrencilerimizden Efe Tan Çıbıkçı, 21. Ulusal Seçim Konferansında  yaptığı başarılı açılış konuşması ile Fazıl Cansızoğlu ise, ekonomi komitesini temsilen yaptığı kapanış konuşması ile  dikkat çekti. Bu önemli organizasyonun bitiminde de tüm öğrencilerimiz, gösterdikleri başarıdan dolayı  uluslararası geçerliliği olan bir  belge almaya da hak kazandı.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.