BEST BUDDIES EĞİTİMLERİ

“Best Buddies” , elli iki ülkede faaliyet gösteren ve zihinsel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olmayan bireylerle karşılıklı ve eşit koşullarda arkadaşlık bağları kurmasını hedefliyor. Sivil toplum kuruluşu, kâr amacı gütmeyen ve 800.000 gönüllüsü olan uluslararası bir yapıya sahip. Kurucusu, ABD Başkanları’ndan John F. Kennedy’nin yeğeni Anthony Kennedy Shriver, projeyi ABD Georgetown Üniversite’sinde 1989 yılında başlatmış. Best Buddies Türkiye'de, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) gözetiminde ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) çatısında 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Marmara Eğitim Kurumları’nda gönüllülük amaçlı olarak 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında başlatılan  çalışmalar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında “Best Buddies Kulübü”  olarak 27 öğrenciyle çalışmalarını devam ettirmektedir. Okulumuza    “Best Buddies Turkey”  Program koordinatörü Fidan KARAAHMETOĞLU  gelerek program tanıtım sunumu yapmış, böylelikle Marmara gönüllüleri  için  ilk adımlar atılmıştır. İkinci adımda 16 Kasım Çarşamba günü Sercan DUYGAN önderliğinde  ‘Liderlik Eğitimi’ gerçekleştirilmiştir. Üçüncü adımda da 17 Kasım Perşembe Lora PAPAZYAN eşliğinde “Engelliye Doğru Yaklaşım” eğitimi yapılmıştır.  Bu yıl eşleştirilecek öğrenciler için “Düşler Akademisi” ile bağlantıya geçilmiştir.  Bütün bu çalışmalar doğrultusunda birinci dönem içerisinde eşleştirme töreninin yapılması planlanmaktadır.