CARETAKERS OF THE ENVIRONMENT INTERNATIONAL CONFERENCE 2016

Otuz yıldan bu yana her sene farklı bir ülkenin ev sahipliğinde organize edilen “Caretakers Of The Environment International Conference”ın amacı; lise ve üniversite öğrencileri arasında çevre bilinci ağı oluşturmak, tüm dünyayı tek bir çevre olarak görmek, öğretmen ve öğrencilerde farkındalık yaratmak ve bu konuda projeler geliştirmeyi teşvik etmektir. Bu sene Danimarka’nın Aalborg kentinde 26 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen uluslararası çevre konferansının ana konusu “Sustainable Society – Sürdürülebilir Toplum” olarak belirlenmiş ve öğrencilerin bu alanda proje geliştirmeleri istenmiştir. Konferansa bu çerçevede yaptığımız ortak çalışmayla; Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, TED İstanbul Koleji, Saint Joseph Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, MEF Lisesi, Eyüboğlu Koleji ve Robert Kolej olmak üzere toplam sekiz okul katılmıştır.

Toplam 22 ülkeden 355 öğrencinin katıldığı bu konferansa Özel Marmara Koleji iki ayrı proje ve 4 öğrenci ile katılmıştır. Proje sorumlusu IB Geography Öğretmeni Sedat Toy rehberliğinde 10. sınıf öğrencilerinden Tuana Akbulut ve İdil Türk, 11.sınıflardan Erkan Karaman ve Buse Elif Eroğlu hazırladıkları projelerle okulumuzu temsil etmişlerdir.

Hazırladığımız Projelerimiz:

Projelerimizden biri; sekiz okulun ortaklaşa gerçekleştirip sunduğu, Bolu İli Alpağut Köyü sürdürülebilir tarım ve hayvancılık, Sürdürülebilir Kültür – Turizm, Permakültür Topluluk Şehir Bahçeleri ve Permakültür Okul Bahçeleri konularını kapsıyordu.

Diğer bir projemiz ise; Maltepe Belediyesi’nin de desteğiyle hazırladığımız ve İstanbul’da atıklarımızı yönetme sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi anlatan “Waste Management Problem Of Istanbul – İstanbul’un Atık Yönetim Sorunu” içeriğiyle; öğrencilerimiz Tuana Akbulut ve İdil Türk tarafından hazırlanıp sunuldu.Konferansta yapılan tüm sunumlara ve proje özetlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://www.cei2016.dk/projects/

Öğrencilerimiz “Caretakers of the Environment International Conference 2016 Aalborg Denmark”a katılmış olmaktan çok mutlu oldular. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaşıtlarıyla dünya sorunlarına çözüm üretmek, aynı kaygılar üzerinde düşünüp çalışmak, yapılan atölye çalışmalarıyla yeni şeyler öğrenmek ve üretmek heyecanını yaşadılar. Yapılan çevre gezileriyle farklı kültürleri ve coğrafyaları tanıma fırsatı buldular. Farklı ülkeler ve kültürlerden arkadaşlarla aynı odaları paylaştılar, aynı takımlarda yer aldılar. Ortaklaşadüzenlenen kültür gecelerinde paylaşımlarda bulundular ve çok zengin içeriğiyle geleceğe daha iyi ve daha ortak hazırlanan bir gençlik olma fırsatını da yakalamış oldular.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.