Cem Candan ve Zeynep Karasar Ankara Gençlik Forumu’nda

Uluslararası Ankara Gençlik Forumu (European Youth Parliament-EYP) etkinliği, 20-24 Şubat 2014 tarihlerinde bir Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği etkinliği olarak T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleriyle Ankara ‘da gerçekleştirildi. Etkinlik süresinde Avrupa’da yaşayan 17 farklı kültürden, yaşları 16-22 arasında değişen 180 katılımcı Avrupa’nın gündeminde olan sorunları masaya yatırdı.

Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü öğrencisi Zeynep Karasar ve Cem Candan Türkiye delegasyonu olarak katılmaya hak kazandıkları forumda etkin bir rol aldılar. Komite çalışmaları ve çeşitli sanatsal etkinliklerle kendilerini ifade etme ve farklı kültürleri tanıma şansını elde eden öğrenciler Türkiye delegasyonu olarak kültürel tanıtımımızı başarıyla gerçekleştirdi.

Bu seneki teması “Avrupa’daki aykırılıkları birleştirip insani değerleri ortaya çıkarmak” olan 2. Ankara Gençlik Forumu; Anayasal İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, İşsizlik, İnsan Hakları, Adalet, Endüstri, Özgürlük 1 ve Özgürlük 2 olmak üzere 9 farklı komiteye ayrıldı. İngiltere, Fransa, İspanya, İsveç, Gürcistan, Azerbaycan, Avusturya, Arnavutluk, Yunanistan, İsviçre, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan ve Türkiye delegasyonlarının katıldığı konferansta gerçek bir kültür mozaiği oluştu.

Bu toplantının ardından Zeynep Karasar, Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun davetli delegesi olarak 23 Nisan’da Avusturya’ya giderek Türkiye delegasyonu olarak kültürel tanıtımımızı başarıyla gerçekleştirdi.

     

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.