Destination Imagination-2014

Uluslararası bir yarışma olan Destination Imagination yarışmasının,  15-16 Şubat 2014 tarihinde Robert Kolej’de yapılan İstanbul elemelerine Marmara Koleji Biyoloji Öğretmeni Aslı Didem Demircan, Matematik Öğretmeni Kerime Seda Birinci ve Matematik Öğretmeni Gonca Canyurt’un rehberliğinde 5 takım ile katılmıştır.

İstanbul elemelerinde 11 A sınıfından  Ayça Aner, Ece Tezsezen, Aleyna Güven, Kadir Kaan Özdemir, Kaan Dönmez, Tarık Alp Sarı ve Ramazan Mengi adlı öğrencilerden oluşan “Imagiratorium” isimli  takım, kendi dallarında 3.lük, 10 Fen Lisesi sınıfından Sena Borbor, Almira Mahmutçebi,  Ahmet Eray İnanır, Melike Asena Yıldırım, Ali Erkmen Nazlıer, Gürsel Yaren Yeşilbaş ve Bilge Naz Gülsoy adlı öğrencilerinden oluşan “Nil Desperandum” takımı kendi dallarında 3.lük ödülü kazanmıştır. 11 A sınıfından Damra Korkut, Kaan Ayduvar, Murat Üner, Fatma Hilal Demirci, Aybüke Göler, Ezgi Oral ve Eren Özler adlı öğrencilerinden oluşan “Chord” takımı da 1.lik ödülü alarak 22-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye finallerine katılma hakkı kazanmıştır.

22-23 Mart 2014 tarihinde yapılan Türkiye elemelerinde11 Asınıfından Damra Korkut, Kaan Ayduvar, Murat Üner, Fatma Hilal Demirci, Aybüke Göler, Ezgi Oral ve Eren Özler adlı öğrencilerinden oluşan “Chord” takımı, Türkiye genelinde katılan 21 takım arasından kendi alanlarında 4. olurken, anlık yarışmada 2. olmuşlardır.