KARANLIKTA DIYALOG- SESSİZLİKTE DİYALOG – DOĞA BİLİMLER MÜZESİ

15 Haziran 2016 Çarşamba günü Özel Marmara Koleji  9B öğrencileri  Biyoloji Öğretmenleri Aslı Didem Demircan ve Matematik öğretmeleri Kerime Seda Çevik ile 3 ayrı sergi ve müzeye gezi yapmışlardır. İlk olarak Gayrettepe metrosunda bulunan “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” etkinliğe gitmişlerdir. Öğrenciler 1 saat boyunca 1600 m2 karanlık alanda Görme Engelli bir rehber eşliğinde İstanbul turuna çıkmışlardır. Daha sonra İşitme engelli bir rehber ile tamamen sessiz bir ortamda sözsüz iletişim kurmayı keşfetmişlerdir. Bu çalışma ile öğrenciler bir farkındalık kazandırılmaya çalışılmıştır.Günün sonunda Türkiye’deki Omurgalı ve omurgasız hayvanların sergilendiği İstanbul Saint Joseph Doğa Bilimler Merkezine gezilerek hayvan türleri, iskelet yapıları incelenmiştir.