KARİYER GÜNLERİ-3 (YABANCI DİL VE SOSYAL ALANI)

Marmara Eğitim Kurumları Rehberlik Danışma Merkezi tarafından düzenlenen, Kariyer Günleri Etkinliğinin üçüncüsü, 23 Aralık 2016 Cuma günü Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda gerçekleştirildi. “Kariyer Günleri-3”kapsamında Sosyal-Yabancı Dil alanındaki bazı bölümlerin tanıtımı yapıldı. Etkinliğe Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Nejat Töngör; İletişim  Fakültesi Radyo- Sinema ve Televizyon Bölümü’nden Arş. Gör. Seda Pektaş ile Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden Öğr. Gör. Emin Maltepe konuşmacı olarak katıldı. İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Nejat Töngör,  İngilizce öğretmenliği başta olmak üzere dil alanındaki diğer bölümlerin kariyer durumundan bahsederek, iş bulma olanakları ve mesleklerin çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca Töngör, “Herkesin kendi alanında uzmanlaşması gerektiği”ne dikkat çekti. Arş. Gör. Seda Pektaş ise Radyo- Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezunların iş bulma olanağından, çalışma alanından ve çalışma koşullarından bahsederek, meslekte alaylıların da olduğunu; ancak günümüz koşullarında, hızlı değişimle birlikte üniversite diploması sahibi olmanın fark yaratacağını söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden Öğr. Gör. Emin Maltepe   ise, üniversite ve bölüm tercihinin üniversite adayları için çok önemli olduğunu belirterek, bu seçiminin adayların gelecekteki yaşam tarzı üzerinde etkili olacağını söyledi. Ayrıca Maltepe, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sahne Sanatları, Grafik Tasarım ile Çizgi Film Animasyon bölümleri hakkında bilgiler verdi. Soru cevap kısmında ise öğrenciler, konuşmacılara yönelttikleri sorulara cevap aradılar.