MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ERASMUS PLUS PROJESİ İLE ROTTERDAM'DAYDI

http://www.projectmadeineurope.com/

Marmara Koleji  öğrencileri  Avrupa Birliği Erasmus Plus ‘Made in Europe”projesi   ile 18-24 Eylül 2016 tarihleri arasında  gittikleri  Hollanda’nın ikinci en büyük kenti Rotterdam’da,  çalışmalarını başarıyla tamamladı. 2015 yılından itibaren beş ülke altı okul ortaklığında yürütülen “Made in Europe” isimli Erasmus Plus projesi  kapsamında, “Rotterdam Libanon Lyceum” misafiri olan Marmara Koleji’nden  19 öğrenciye Proje korrdinatörü Nur İçbak Şahin , İngilizce öğretmeni Pınar Çırpanlı ve Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu eşlik etti.

Uluslararası anlayışın yaygınlaştırılması, kişisel ve sosyal becerilerin geliştirilmesi, takım çalışmasının etkinleştirilmesi, yabancı dil gelişimi ve tarihi -kültürel mirasları tanıma ve bilinçlendirme amaçlı geliştirilen ve uygulanan projelerde öğrenciler unutamayacakları deneyimler kazandılar.

Öğrenciler  projenin önemli  bir parçası olan gezdikleri ve gördükleri her alanı kapsayan   araştırma ve yorumlama  sorularının yer aldığı kitapçığı  takım çalışması yaparak başarıyla  tamamladılar. Yediden yetmişe herkesin, bisikleti yaşam biçimi haline getirmesiyle ünlü Rotterdam kentinde  öğrencilerimiz bu ortama da  severek uyum sağladılar.

Proje kapsamında  ;  Rotterdam şehir turu yapan, Maritime denizcilik tarihi müzesini ve Hague şehrindeki  Mauritshuis Müzesini ziyaret eden  öğrenciler  ünlü ressam   Johannes Vermeer'e ait  “İnci Küpeli Kız”  tablosunu da yakından inceleme  fırsatı buldular.

Hollanda'da bulunan önemli eserlerin ve  yaşantının minyatür hali olan “Maturadom Müzesi “ gezisi ve ardından Kuzey Okyanus'ta denize girme deneyimi edinen öğrenciler, programın sonuna doğru Amsterdam’da nehir turu yaparak şehir hakkında bilgi edindiler. Ayrıca Rönasans'ın sanat üzerindeki etkisini görmek büyük ve etkileyici  Rembrandt'ın eserlerini yorumlamak için  ülkenin en önemli müzelerinden   Rijksmuseum’a  giderek burada unutamayacakları anlar yaşadılar.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.