MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN CAPE TOWN’DAKİ BAŞARISI

10-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında , otuz iki ülkeden, dört yüz doksan beş kişinin katıldığı ve Cape Town, Güney Afrika’da yapılan The World Scholar’s Cup, Global Round(Dünya Bilginleri Kupası Dünya Elemeleri)nde Pınar Erdem, Azra Deniz Kasırga ve Oğuzhan Yılmaz’dan oluşan takımımız bir altın ve dört gümüş madalya kazanarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmişlerdir.

27-28 Mayıs 2017’de, İstanbul Fen Bilimleri Okulları’nda yapılan Türkiye elemelerinde, Marmara Koleji öğrencileri iki altın ve yedi gümüş madalya ile Cape Town’daki Dünya Elemelerine gitme hakkı elde etmişlerdi.

Yarışmanın bu seneki konusu olan “An Unlikely World (Mümkün Olmayan Dünya)” başlığı altında Modern Mythologies (Modern Mitolojiler),To Shoot for the Moon (Ay’a Yolculuk), History of Conspiracy (Komplo Teorileri), Voices of the Almost Impossible (Neredeyse İmkansızın Sesleri), Fragment of an Improbable Universe (Olanaksız Evren’in Parçaları), Predicting the Future (Geleceği Tahmin Etmek) konularına sene başından beri hazırlanan öğrenciler yarışmada kompozisyon yazma, münazara yapma ve bilgi yarışmaları dallarında başarıyla yarışmışlardır.Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.