MARMARA KOLEJİNİN AMERİKA’DA WSC TOC BAŞARISI

Marmara Koleji öğrencileri 7-13 Kasım 2019 tarihinde New Haven’deki Yale Üniversitesi kampüsünde yapılan The World Scholar’s Cup (Dünya Bilginleri Yarışması ) Tournament of Champions’tan ( Şampiyonlar Turnuvası ) 9 madalya ile döndüler.

Marmara Koleji öğrencileri, Türkiye elemelerinden sonra dünya elemelerine katılmaya hak kazanmış ve Hollanda’nın Lahey kentinde yapılan dünya elemelerine katılmışlardı. Dünya elemelerinde hak kazanan üç takımımızdan biri, çok daha zorlu bir aşama olan Şampiyonlar Turnuvası’na katılmaya karar vermişti.

Azra Deniz Kasırga, Yaren Bahar Tozaner ve Neşe Sevgi Alkanlı’dan oluşan takımımız hem bireysel hem de takım olarak çok başarılı bir performans sergilediler. Takım olarak Bowl’da ( Bilgi Yarışması) gümüş madalyaya layık görüldüler. Bunun dışında Yaren Bahar Tozaner Individual Writing’de (Bireysel Yazma ) gümüş madalya ve Azra Deniz Kasırga Challenge’da (Bilgi Yarışması ) 4 gümüş madalya ve School Top Scholar olarak 1 altın madalya aldı.

Takımımız yarışmadan artakalan zamanlarda Yale Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve MIT Üniversitesini gezme imkanı buldu.

The World Scholar’s Cup, tüm dünyadan gençlerin bilgi yarışması, münazara yarışması, yazma yarışması kulvarlarında İngilizce olarak rekabet ettikleri ve bir sene boyunca kendilerine verilen konularda sıkı bir şekilde hazırlandıkları bir yarışmadır. Katılımcılar yarışmanın dışında Cultural Fair ve Scholar’s Ball gibi etkinliklerle kendi kültürlerini tanıtma ve farklı kültürleri tanıma imkanı buluyor, Scholar’s Scavenge etkinliği ile takım çalışması becerilerine katkıda bulunabiliyorlar.

Marmara Koleji öğrencilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.