MOL GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

21 Ekim 2016 Cuma günü 8. ders saatinde, Marmara Eğitim Kurumları Lise Fen-Matematik Bölümü tarafından “Dünya Mol Günü” etkinliği düzenlendi. Kimya öğretmenleri Elvan GÜRKEN ve Elif ÇINAR’ın organizatörlüğünde gerçekleşen etkinlik için, 9. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan mol ile ilgili posterler okul panolarına asıldı. Teneffüslerde gün boyunca çeşitli tarzlarda mol ile ilgili eğitici şarkılar çalındı. 8. Ders saatinde Yeşil Konferans Salonunda başlayan mol günü etkinlikleri, Kolej 9-A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Mol Nedir?” adlı röportaj ile başladı. Ardından Fen Lisesi 9-A sınıfı öğrencilerinden Ahmet ve Emir, “Mol Nedir ve Avogadro Kimdir?”  başlıklı bir sunum yaparak arkadaşlarının bu konu ile ilgili bilgilenmesini sağladılar. Daha sonra Fen Lisesi 9-A sınıfı öğrencilerinden Duygu Karaağaç, verilen bu bilgileri görselleştirmek için sahnede bir “Yanardağ Deneyi” gerçekleştirdi. Son olarak, Fen Lisesi 10-A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu mol ile ilgili RAP  şarkısı ve klibi izlendi. Eğlenceli ve eğitici vakit geçiren öğrencilerin, mol ile ilgili şarkılar eşliğinde yaptıkları danslarla etkinlik son buldu.