Maltepe Üniversitesi

T.C. Maltepe ÜniversitesiMaltepe Üniversitesi, 1991 yılında, "Anaokulundan Üniversiteye" sloganıyla eğitim hizmetine başlayan Marmara Eğitim Kurumlarının başarılı eğitim geçmişinin son halkasıdır. İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV) tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulan Üniversite, 2547 sayılı kanunun vakıf ve yükseköğretim kurumlarına ilişkin yasa ve yönetmelik hükümlerine tabi bir kamu tüzel kişiliğidir.

Maltepe Üniversitesi, Maltepe’de Feyzullah Caddesindeki tarihi köşkte yönetim birimini kurup 1997 yılında ek kontenjandan öğrenci alarak öğretime başlamıştır. Bugün Üniversitemiz, 9 fakülte, 2 enstitü, 1 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim hizmeti vermekte, bilimsel araştırma ve yayınlarıyla Türk ve dünya bilimine katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

Üniversitemiz, seçkin ve deneyimli akademik ve idari kadrosuyla kurumsallaşmasını büyük ölçüde tamamlamış olarak Türk Üniversite Sistemi içindeki seçkin yerini almıştır.

Detaylı bilgi için http://www.maltepe.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.