Marmara’nın “Beslenme Dostu Okul” Sertifikası

Sağlıklı nesillerin yetişmesinde düzenli ve dengeli beslenmenin büyük önemi olduğu bilinciyle hareket edilen Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu’nda, öğrencilerin bu konuda bilinçlenmeleri, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi yaşam felsefesi haline getirebilmeleri için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Derslerde düzenli ve dengeli beslenmeyle ilgili işlenen konuların yanı sıra okulda gerek yemekhanede gerekse kantinde öğrencilere besin değeri yüksek sağlıklı yiyecekler sunulmaktadır. Yemekhanede sunulan günlük öğünler beslenme uzmanı tarafından kalori miktarları hesaplanarak oluşturulmakta, gerek yemekhanenin gerek kantinin denetimi öğretmenler tarafından oluşturulan bir kurul tarafından yapılmaktadır.

Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen“Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında proje ekibi tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunduğundan “Beslenme Dostu Okul” olarak sertifika ile ödüllendirilmiştir.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.