Marmara Koleji’nin Başarılı 5 Yıllık IB Süreci

IBDP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı), 1968 yılında kurulup uluslararası eğitim alanında öncülük yapan, IBO (Uluslararası Bakalorya Organizasyonu) tarafından yürütülen, lise öğretimin son iki yılında öğrenim gören öğrenciler için tasarlanmıştır. IB, halen İlk Yıllar (PYP), Orta Yıllar (MYP) ve Diploma Programı (DP) olarak adlandırılan her

üç programıyla 147 ülkede, 3698 okulda okuyan 1.151.000 öğrenciye hizmet vermektedir. Ülkemizde, IBO tarafından belirlenen standartlara sahip ve IBO denetiminden geçerek IB Diploma Programı’nı uygulamak üzere yetkilendirilmiş, toplam 32 lise bulunmaktadır.

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı öğrencileri üniversite öğrenimine ve hayata en iyi şekilde hazırlayan ve “uluslararası” sıfatı taşıyan kapsamlı bir öğretim programıdır. Programın gerekliliklerini yerine getiren ve merkezi olarak yapılan “bitirme sınavlarında” başarılı olan öğrenciler, çağdaş yaşam biçimi için gerekli disiplin ve becerileri edinmiş, sorumluluk bilinci kazanmış ve üniversite öğrenimine olduğu kadar hayata da hazırlanmış olurlar. Bu nedenle IB Diploma programına ilgi giderek artmakta, daha fazla öğrenci mezun olmakta ve üniversiteler bu diplomaya sahip öğrencileri çekmektedirler.

Özel Marmara Koleji, 2008 yılında Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından bu programı uygulamak üzere yetkilendirilmiş ve “Dünya Okulu” statüsü kazanmıştır. Programın uygulanmasında kendi dinamiği gereği ulaşılan düzey, beş yıllık değerlendirme sürecine tabidir. 2014 yılı itibariyle beşinci yılını tamamlayan Özel Marmara Koleji, beş yıllık öz değerlendirme sonuçlarını  4 Mart 2014 tarihinde almış olup, sonuçları itibariyle başarılı ve birçok yönüyle övgüye değer bulunmuştur.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.