Marmara Koleji Öğrencileri Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye Okul Forumunda

Marmara Koleji  EYP Kulübü öğrencileri 04 -8 Mayıs 2016 tarihlerinde birincisi  VKV Koç Özel Lisesinde düzenlenen “ Avrupa Gençlik Parlamentosu  Türkiye Okul Forumuna”( 1st SESSION SCHOOL EYP TURKEY)  katıldı. Yurtiçinden ve yurtdışından çeşitli okulların katılımına ve üniversitelere  açık olarak gerçekleşen  konferansta; ”Avrupa ve Dünya , Kendi  Kendine Yetebilen Bir Avrupa’ya Doğru”  konusu ve “Hoşgörü” teması işlendi. Endüstri, kadın hakları, sanayi, iklim, araştırma ve yenilikler, AB enerji politikaları, sivil toplum, kalkınma ,finans ve çevre konularının işlendiği on ayrı komitede görev alan öğrenciler dört günlük bir çalışmanın ardından çözüm önerilerini parlamento onayına sundu.

  Marmara Kolejinde başladığı Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarına ve EYP kariyerine üniversite de devam eden Zeynep Karasar ve uluslararası EYP başarılarıyla ülkemizi Avrupa ‘da delege  ve medya takım liderliği görevleriyle temsil eden  okulumuz 11-B öğrencisi  Ayla Şentürk   ”Avrupa Gençlik Parlamentosu Okul Forumuna”( 1st SESSION SCHOOL EYP TURKEY) komite başkanı olarak seçildiler ve takımlarına başarılı bir liderlik yaptılar.

 Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ve İngilizce öğretmeni Sitem Sipahi  danışmanlığında; Didem Erben , Melisa Candan ,Deniz Oruç, Cansu İpek ,Ceren Erdoğdu ,Sinem Özdemir ve Özge Atlı isimli öğrenciler katıldıkları konferansta yaptıkları başarılı  çalışmanın ardından sertifika almaya hak kazandılar. Komite başkanlığı ve delege görevlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.