Öğretmenler Günü

 “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır.diyor Atatürk.

24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mekteplerinde ; yaşlı, genç , çocuk, kadın…herkese  yeni harflerle okuma  yazma  öğretilmiştir. Millet Mekteplerinin açılışı  ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan   24 Kasım günü ,1981 yılından beri Türkiye'de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

24 Kasım aynı zamanda   5 Ekim 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü  Hükümetler  Arası Özel Konferansı ”'nın  sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”'ni oybirliği ile kabul edilişinin de  yıl dönümüdür.

Maltepe  Kaymakamlığının  resmi kutlama törenini bu yıl Özel  Marmara  Koleji olarak biz üstlendik.

         Protokol üyelerinin konuşmasıyla başlayan tören,  öğrencilerimizin okudukları şiirler, zeybek oyunları ve mezun öğrencilerimizin  mesajları ile devam etti. 1998 mezunumuz Özge Eyüboğlu  okuduğu güzel şarkılarla programımıza  renk kattı.

Program  göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile son buldu.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.