Özel Marmara Koleji EYP Kulübü Öğrencileri ÜALEF 2016’da…

Özel Marmara Koleji EYP Kulübü öğrencileri; Candan Oran, Nadide Tumper, Emirhan Kutsal, Eylül Saray, Enis Ergün, Zeynep Tezer, Ahmet Sancar, Burak Yazıcıoğlu; EYP danışmanları tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ve İngilizce öğretmeni Sitem Sipahi rehberliğinde Üsküdar Amerikan Koleji’nde düzenlenen “Üsküdar Amerikan Lisesi Eğitim Forumu“na katıldı. 4- 7 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşen konferansta öğrenciler ,“Hak ve Özgürlüklerimizin 66. Yılı; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi“ teması çerçevesinde ulusal ve uluslararası gündemdeki sorunlara çözümler aradılar. Dört gün süren ve 200 üzeri katılımcının misafir edildiği eğitim forumunda öğrenciler; mülteci problemlerini, yabancı yatırımcıların çekimserliğini, son dönemlerde gerçekleşen intihar saldırılarını, basın özgürlüğü ihlallerini konu alan çok yönlü akademik tartışmalar gerçekleştirdiler.

Eğitim Forumunda Ekonomi Komitesi, Güvenlik Komitesi, Nüfus ve Kalkınma Komitesi, Medya Basın Sanat Komitesi ve Spor Komitesi gibi çeşitli konuları kapsayan 10 farklı komite vardı. Delegeler hem eğlenceli hem eğitici geçen 4 günün sonunda hazırladıkları çözüm önergelerini genel kurul önünde tartışmaya sundular. EYP Kulübü öğrencilerinden Candan Oran’ın, Nüfus ve Kalkınma Komitesinin açılış konuşmasını yaptığı genel kurul gününde, öğrencilerimiz büyük deneyimler kazandıklarını ifade ettiler.