Romanya Vatra Dornei Okulu ile “Freundschaft Ohne Grenzen” Adlı Projemize Başladık.

İstanbul Özel Marmara Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Neşe Sarışın, 24-26 Ağustos 2017 tarihlerinde Romanya’nın Bükreş kentine bir ziyaret gerçekleştirdi. Romanya, Suceva, Vatra Dornei Okulu öğretmenleri Adriana Bonches ve Liuta Jucan ile birlikte 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Almanca dilinde yapılacak olan “Freundschaft Ohne Grenzen”

(Sınırlar Ötesi arkadaşlık) adlı projenin planlamasını yaptılar.

Söz konusu proje, iki okul öğrencilerinin Almanca olarak yürütecekleri çalışmalar ile Romanya ve Türkiye’nin gelenek, görenek, tarihi ve kültürel değerlerini ve yaşam şekillerini karşılaştırarak fikir alış verişinde bulunmalarını hedefliyor.

Proje boyunca öğrenciler sosyal ağlarla iletişim halinde olacaklar ve telekonferans yoluyla bilgi yarışmaları yapacaklar. Şubat ayında Vatra Dornei öğrencilerinin okulumuzu ziyareti ve Nisan ayında okulumuz öğrencilerinin Romanya’ya yapacakları ziyaretlerle öğrenciler yüz yüze faaliyetler gerçekleştirme imkânı bulacaklar.