The Duke Of Edinburgh’s International Award Gençlik Ödül Programı Kapsamında Macera ve Keşif Kampımız

“The Duke Of Edinburgh’s International Award” Gençlik Ödül Programı, Bronz kategorisine katılan 23 öğrencimiz, altı ay boyunca ödül kategorisinin ilk üç aşaması olan Toplum Hizmeti, Beceri Kazanma ve Fiziksel Gelişim aşamalarını başarıyla tamamladılar. Programın son aşaması olan Macera ve Keşif Kampını 21-22 Ekim 2016 tarihlerinde, Eskişehir’e40 kmuzaklıkta yer alan Yenisofça Mevkii kırsalında doğa ile iç içe yaşayarak tamamlamış oldular. Bu kategoriye katılan öğrencilerden beklenen kazanımlar; gençlerin özgüven duygularını arttırarak, takım çalışması ve işbirliği becerisi kazandırma,macera ve keşif ruhunu geliştirerek çevreye ve doğaya saygı duyma ile bu konuların eğitimi ve kampa katılmaları,  kişisel performanslarını göstermeleridir.

Öğrenciler, okulumuz Macera ve Keşif Programı Supervisorları Sedat Toy ve Mehmet Eren tarafından gerekli tüm ön eğitimlerden geçirildiler. Doğada geçirecekleri iki gün için ihtiyaçları olan sırt çantası, çadır, uyku tulumu, uyku matı, yemek pişirme seti, yiyecekleri ve sularını sırtlarında taşıyarak 3 grup halinde değişen arazi koşullarında yürümeye başladılar. Farklı iki rotada topografik harita ve pusula kullanarak, rotalarını bulup iki gün boyunca toplamda24 kmyolu belli bir amaç doğrultusunda yürüyen öğrencilerimiz, ilk günün sonunda geceyi kendi kurdukları çadırlarında geçirdiler. İki günün sonunda varış noktasına ulaşan öğrencilerimiz, doğayla iç içe olmanın yanı sıra çok ciddi deneyimler edindiler.

Bu bölüm katılımcılara, hiç bilmedikleri bir ortamda bir amaç için maceraya atılarak değişik deneyimler kazanmaları sağlandı. Ayrıca kampı organize etmek, planlamak, eğitimini almak ve tamamlamak; takım çalışmasını, kendine güveni, azimli olmayı ve koordineli çalışma becerilerini geliştirilmelerine destek verildi. Bu bölüm, bu aşamayı tamamlayan öğrencilerin kişisel özelliklerini geliştirdiği kadar, doğayı tanımalarını ve onu korumanın önemini anlamalarını da sağladı.

Öğrencilerimizin, Gümüş ve Altın kategorilerine de katılıp tamamlamalarını ve başarılarının devamını dileriz.

                                                          

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.