The World Scholar’s Cup Barselona Dünya Tunuvası Başarımız

Marmara Koleji Lise öğrencilerimiz iki takım ile katıldıkları The World Scholar’s Cup Barselona Global Round’dan 8 gümüş ve 1 altın altın madalya ile döndüler.

Azra Deniz Kasırga, Efe Deniz Şencan, Irmak Yıldızbayrak ve de Doğa Tatlı,Çağıl Erser, Gözde Güreli’den oluşan her iki takımımız da Scholar’s Bowl kategorisinde birer gümüş madalya aldılar.Ayrıca ; Doğa Tatlı Literature  ve History kategorisinde , Azra Deniz Kasırga History  ve Literature’da, Çağıl Erser Art’da , Efe Deniz Şencan Special Area’da gümüş madalyalar  ve Azra Deniz Kasırga Top Scholar’da bir altın madalya almayı başardılar.

Takımlarımız Nisan ayında yapılan Türkiye elemelerinde başarılı olarak Barselona’daki Dünya Turnuvası’na katılmaya hak kazanmışlardı.The World Scholar’s Cup Barselona’ya 57 ülkeden 2100 civarı yarışmacı katıldı.İngilizce olarak yapılan yarışmaya öğrenciler ‘ Voices of the Inseparable’, ‘Black Markets’,’ Human Relationships’, ‘The Science of Memory’, ‘Braving the Distance’, ‘History of Diplomacy ‘ ana başlıklarındaki edebiyat , fen, teknoloji, sosyal bilimler, tarih, müzik ve sanat konularına  sene başından beri hazırlanmaktaydılar.

Yarışmacılar Barselona’da bu konularda yazma , münazara ve bilgi yarışması kategorilerinde hem bireysel hem de takım olarak yarıştılar.Bu seneki teması ‘ An Entangled World’ olan yarışmanın açılış töreninde ‘Look up ‘ şiirini yazan Tony Gurr ve Türk konsolosluğu da aralarında olmak üzere çeşitli ülkelerin konsolosluk temsilcileri konuşmalar yaparak bu yarışmanın dünya barışına katkısından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. ‘ Schloar’s Show ‘ bölümünde ise öğrencimiz Azra Deniz Kasırga seslendirdiği caz şarkısı ile gönülleri fethetti.

Yarışmadan arta kalan zamanda ise öğrencilerimiz , Gaudi’nin şahaserleriyle daha da güzelleşen Barselona’yı , kendinizi  ortaçağda hissedeceğiniz Girona kentini ve dahi ressam Salvador Dali’nin doğup öldüğü ve eserlerinin sergilendiği Figures kentini de görme imkanı buldular.

Baştan sona heyecan ve kıyasıya bir rekabet içinde geçen yarışmada ülkemizi ve okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi kutluyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.