ULUSLARARASI KONFERANSLARA TÜRKİYE DELEGESİ ÖZEL İSTANBUL MARMARA KOLEJİ’NDEN

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 20'inci Seçim Konferansı’na katılan öğrencimiz Ayliz Baykut ve Deniz Oruç ülkemizi yurt dışında temsil etmeye hak kazandı. Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü (EYP), ulusal ve uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen ve Türkiye’yi Avrupa konferanslarında temsil edecek delegelerin seçildiği 20. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçimleri’ne, 13-16 Mayıs 2017 tarihinde katılan Fen Lisesi 11.sınıf  öğrencisi Ayliz BAYKUT,  Finlandiya’da  gerçekleşecek uluslararası konferansa(REGIONAL SESSION OF EYP FINLAND )Türkiye’yi temsil etmek üzere  delege olarak seçildi.En iyi delegelerin seçilerek uluslararası Avrupa konferanslarında Türkiye’yi temsil etmesi amaçlanan organizasyonda öğrencilerimiz büyük bir başarı göstermiş, İngilizce’yi kullanma ve akademik yeterlilik alanlarında disiplinli çalışmaları neticesinde üstün başarı sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Marmara Koleji’nin EYP koordinatörleri Tarih öğretmeni Zülal EROĞLU ve İngilizce öğretmeni Sitem SİPAHİ danışmanlığında, altı öğrencimizle katılma hakkı kazandığımız 20.Ulusal Seçim konferansında 12. Sınıf öğrencimiz Deniz ORUÇ, yaptığı çalışmalarla oldukça beğeni toplamış ve jüri üyeleri tarafından daha sonra belirlenecek bir konferansa katılmak üzere delege seçilmiştir. Bu yıl ev sahipliğini Kabataş Lisesi’nin yaptığı konferansta siyasi, ekonomik, kültürel konular tartışıldı ve dünyadaki problemlere çözümler arandı. Beş gün süren ve resmi dili İngilizce olan Ulusal Seçim Konferansı’nda, özgüvenleri ve etkin katılımlarıyla jürinin beğenisini kazanan öğrencilerimiz, prestijli bir pozisyon olan EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) üyesi olmaya da hak kazanmışlardır.Yirmiden fazla seçkin okulun ve iki yüz öğrencinin katıldığı konferansa emek veren tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.