JMUNDP 2019

15, 16, 17 Mart 2019 tarihlerinde Koç Okullarında gerçekleştirilen MUN çalıştayına, okulumuz adına 7.sınıf öğrencilerimiz Kerem Demir Karahan, Göksu Şengül ve Eren Karakuş katıldı. Konferansın amacı ortaklıklar kurmak ve birleşmiş milletlerin öngörmüş olduğu sürdürülebilir gelişimsel hedeflere ulaşabilmek için diyalog içinde çalışmak, sorunlara çözüm olabilecek kurullar oluşturmak ve kararlar almak. Açlık, fakirlik, sağlık-eğitim-cinsiyet eşitliği, temiz su hakkı, yenilenebilir enerji, iş olanakları ve ekonomik büyüme, yenilikçilik ve inovasyon, sürdürülebilir kentler ve yaşam alanları, tüketim, iklim için eylem planı, denizlerin ve deniz canlılarının korunması, karaların ve yaban hayatının korunması, barış ve adalet… Çalışılması gereken konu ve hedefler çok fazla. Bugün artık, karar mekanizmalarının başında bulunan liderleri sarsmak için öğrencilerin okul boykotlarını global düzeyde düzenledikleri bir dönemdeyiz. Öğrenciler büyüklerden daha sağduyulu ve değişimi hemen isteyecek kadar da kararlı. Böyle bir ortamda Marmara Eğitim Kurumlarını temsil eden MUN kadromuzla gurur duyuyor, onlara destek veren tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.