KOPPELMUN – MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI ŞUBAT 2018

MUN kulübümüz bu yıl, öğretmenleri S. Deniz Alaca ve Vildan Oğuz Peker eşliğinde, 8-11 Şubat tarihleri arasında Hollanda’nın Amersfoort kentindeydi.

Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın ana teması “Köprüler Kurmak” olarak belirlenmişti. Anlaşılacağı gibi, amaç, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler arasında uluslararası bakış açısı ve insani bir anlayış oluşmasına ev sahipliği etmekti. Bu yıl iki okulun (t’Atrium – JVO) birlikte düzenledikleri konferans, genel sekreterin açılış konuşması ile başladı. “Building Bridges – Making Connections” temasının hakim olduğu bu konuşmada, dünyayı iyileştirmek için gereken istek ve hırsın bizim bilinçli tercihimiz olması gerekliliği ve bu yönde harekete geçmenin ne kadar önemli olduğu vurgusu yapıldı.

Kulübümüzde bulunan 7.sınıf öğrencilerimiz ve geçen yıldan MUN çalışmalarına katılmış 8. sınıf öğrencilerimiz; çeşitli ülkeleri temsilen belli komitelerde ülkelerini tanıttılar, dünya sorunlarına yaklaşımlarını ifade ettiler. Daha sonra diğer ülke delegeleri ile birlikte tartışma ve fikir alışverişi yoluyla, sonuç bildirgelerini hazırladılar. Komitelerde oluşturulan sonuç bildirgeleri, son oturumda bir daha tüm delegelerle paylaşıldı ve teklifler oylandı. Kimisi reddedilirken kimisi kabul gördü ve konferansın sonuç bildirgesi hep birlikte yürütülen bu oturumda son halini aldı.

Öğrencilerimiz; bu konferans sayesinde uluslararası bir platformda araştırma, bilgiyi karşılaştırma, analiz etme ve özetlemenin yanı sıra, bulgularını ve fikirlerini sunma becerilerini geliştirdiler. İletişim becerilerini yalnızca konferans esnasında değil, kaldığımız otel lobisinden, otobüs bileti gişesi, gittikleri mağazalar, restoranlara kadar, bulundukları her ortamda kullanma fırsatını yakaladılar.

Bunun dışında, öğrencilerimizin Hollanda’nın başlıca 3 kenti Amsterdam, Amersfoort ve Lahey’i gezme olanakları oldu. Lahey’de Birleşmiş Milletler Adalet Divanı önünde fotoğraflar çektirip, barış ateşinin hiç sönmemesi için dileklerde bulundular.

Öğrencilerimizin bu deneyimlerinde destek veren öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.