Öğrencilerimizin Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması’ndaki Başarısı

Özgür Pencere Sanat ve Edebiyat Derneği tarafından Türkiye genelinde 5 ve 6. sınıflar, 7 ve 8. sınıflar olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen öykü yarışmasında 7B sınıfından Kerem Demir Karahan ikinci oldu.  Bu yıl on beşincisi düzenlenen yarışmada 6B sınıfından Nehir Asan Jüri Özel Ödülü, 5D sınıfından Tulgar Varinlioğlu Özgür Pencere Özel Ödülü, 5B sınıfından Defne Adıyaman ve 6E sınıfından Zeynep Selvi ise Dil ve Anlatım Özel Ödülü aldılar. Jüri üyeleri arasında  Feyza Hepçilingirler, Prof. Dr. Aysu Erden, Doç. Dr. Necdet Neydim, Mehmet Güler, Nemika Tuğcu, Neşe Doster, Özcan Karabulut, Şenay Tanrıvermiş, Şeyda Berk Eker, Zeynep Aliye, Kezban Şahin Taysun’un bulunduğu Genç Kalem ve Çocuk Öykü Yarışması’nın ödül töreni bu yıl 31 Mayıs Cuma günü İstanbul’da, Fenerbahçe Kolejinde yapılacak.

Yarışmada ödül alan öğrencilerin öykülerinin yer aldığı “Anne Bak Penceremde Öykü Var 15” adlı kitabın basımı tamamlandı. Öğrencilerimizin emeklerini, düşlerini, iç dünyalarını, duygularını yansıttıkları öykülerin yer aldığı kitap; yaz tatili okuma listelerimizde de yer alacak. Kitap satışından elde edilen gelir, Özgür Pencere Sanat ve Edebiyat Derneği tarafından “Eller silah değil kalem tutsun.” dileği ile ülkemizin pek çok okulunda kalemsiz, deftersiz, incecik eskimiş kıyafetlerle, yalın ayak ya da terlikle kış günü okula giden, atık kâğıtlardan defter yapan küçük öğrencilerin okul çantası, kırtasiye ihtiyacı için kullanılacak.

Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.