‘BU BENİM ESERİM’ Proje Yarışmasında Türkiye Finalindeyiz!

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan Ortaokul öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması ( Bu Benim Eserim) İstanbul Bölge Sergisi sonuçları açıklandı.

Özel Marmara Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın Ortaokullar arasında düzenlediği en önemli bilimsel proje yarışması olan ‘Bu Benim Eserim’ de iddiasını sürdürerek Türkiye finalinde yoluna devam etmektedir.

Türkiye genelinde 42 bin 494 proje başvurusu yapılan yarışmada, projeler çeşitli elemelere tabi tutulmuş ve en son olarak 12 ayrı bölge sergisinde seçilen projeler yoluna devam etmek üzere sergilenmiştir.

İstanbul Bölge Sergisi de, Avrupa Bölgesi (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ve Asya Bölgesi (İstanbul, Düzce, Kocaeli, Sakarya) olmak üzere iki bölgeden oluşmuş olup, başlangıçta 12 bin 494 proje elemelerle 8-10 Nisan 2014 tarihleri arasında 128 proje ile İstanbul Bölge Sergisi’nde sergilenmeye layık görülmüştür.

6-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finalleri için 13 proje finalde bölgeyi temsil etmeye hak kazanmıştır.

7. sınıf öğrencimiz Naz Kıyak ve Fen Bilimleri Öğretmeni Özge Yazıcı’nın danışmanlığında hazırladığı ‘ Gıdalarımız Bisphenol A (BPA) İçeriyor Mu?’ adlı projeyle yarışan Özel Marmara Ortaokulu, 6-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finalinde yoluna devam edecektir.

Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, Türkiye Finali’nde başarılarının devamını dileriz.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.