23. Geleneksel Marmara Kitap Kurdu Fuarı Açılış Töreni Yapıldı

23. Geleneksel Marmara Kitap Kurdu Fuarı, 15 Aralık Pazartesi günü 11.00’de yapılan açılış töreniyle başladı. Fuarın bu yılki onur konuğu Değerli Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu, Çınar Yayınlarının sahibi Aydın Ilgaz’dı. Aydın Ilgaz’la ilgili bir barkovizyon gösterisinin ardından 7A sınıfından Defne Kamacı’nın piyanoda seslendirdiği iki esere yer verildi. Liseler Müdürü Mehmet Alkan, yaptığı açılış konuşmasında, okumanın ve kitabın öğrencilerin gelişimine katkısından söz etti. Rıfat Ilgaz ve onun en ünlü eserlerinden biri olan Hababam Sınıfı ile ilgili belgeselin izlenmesinden sonra Aydın Ilgaz söyleşisine geçildi. Konuşmasında; babası Rıfat Ilgaz’ın bilge kişiliğinden, yaşadığı dönem ve bu dönemin onun eserlerine etkisinden, yaptığı söyleşiler aracılığıyla babasından aldığı ışığı başkalarına aktarmanın görevi olduğunu düşündüğünden söz eden Aydın Ilgaz, açılış töreninin ardından kendisinin ve babasının kitaplarını imzaladı.

Öğrencilerimizin kitapla ve yazarlarla iç içe bir hafta geçirmelerini sağlayacak olan fuarımız, 19 Aralık tarihine kadar açıktır.