4.Sınıf Öğrencilerimiz Anıtkabir’de Atamızın Manevi Huzurundaydılar

Özel Marmara İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri çağdaş Türkiye’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 76.yılında Anıtkabir’de saygı,  sevgi, minnet ve şükranla andılar.

14 Kasım 2014 Cuma günü Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezdikten sonra ‘Atatürk’ün Mozolesine Çelenk Koyma Töreni’ ne katılan öğrencilerimiz yüce Atamızın manevi huzurunda Atamızın onlara emanet ettiği Cumhuriyetin bekçileri olduklarını ifade ettiler.

4. Sınıflar müdür yardımcısı Fikriye Şamdan anı defterine ‘öğretmenler olarak Cumhuriyetin aydınlanma meşalesini elimizden hiç düşürmeden,  ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı aklın ve bilimin ışığında ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ bireyler olarak yetiştireceğimize Marmara Eğitim Kurumları adına söz veriyoruz’ ifadelerini yazarak imzaladı.

Anıtkabir’de gerçekleştirilen tören sonrası öğrencilerimiz Pembe Köşk’te yüce Atamızın silah arkadaşı,  2.  Cumhurbaşkanımız,  çok değerli devlet adamı İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü ile bir sohbet gerçekleştirdi. Yaşayan tarih ve cumhuriyetin tanığı Sayın Özden İnönü’ye sorular sorma fırsatı bulan öğrencilerimiz hayatları boyunca belki de hep anımsayacakları bir tecrübe yaşadılar.

Ankara gezisinin 2. Gününde Etnografya Müzesi,  1. Meclis Binası Cumhuriyet Müzesi, 2. Meclis Binası, MTA Enerji Parkı ve Tabiat Müzesi’ni öğretmenleri ve tur rehberleri eşliğinde bilgilendirilerek gezen öğrencilerimizin Ankara Gezisi 15 Kasım Cumartesi günü saat 22:00’de kampüsümüzde sona erdi.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.