4. Sınıf Öğrencilerimize “Düşünme Becerileri Çalışmaları”

Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü tarafından 4. sınıf öğrencilerimize yönelik, dikkat ve düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu çalışmalar tüm yıl boyunca, her ay bir ders saati olmak üzere devam edecektir.

İçeriğini akıl yürütme becerilerini destekleyici etkinliklerin oluşturduğu çalışmalar öğrencilerimizde; anlama, kavrama, bilgiyi kullanma, akıl yürütme, mantıklı-eleştirel düşünebilme ve dil becerilerini geliştirme amacını taşımaktadır.

Düşünme becerilerinin gelişimi bireyi hayata daha donanımlı hazırlamaktadır. Sadece sınav başarısı için değil, daha da önemlisi günlük hayatta gerekli olan ‘problem çözme, strateji üretebilme, çabanın sürdürülmesi, fikir bütünlüğü oluşturabilme, neden-sonuç ilişkisi kurabilme vb.’’ becerilerin gelişmesi ve kullanılabilmesi için gereklidir.

Aynı zamanda, öğrencilerimizin yönergelere dikkatini yoğunlaştırma, görsel algı ve işitsel dikkat gibi becerilerini geliştirmeyi de hedefliyoruz.