4. Sınıflarımızın Mart Ayı Kütüphane Etkinliği

Türkçe dersi uygulamaları kapsamında 4. sınıflarımız 24 Mart 2016 Perşembe günü “Zorbalık” kitabının yazarı “Rıfat Batur”  ile bir araya geldiler. Rıfat Batur öğrencilere niçin böyle bir kitap yazdığını anlattı, zorbalık hakkında konuşarak zorbalık üzerine keyifli interaktif bir etkinlik yaptı.

Zorbalığın ne demek olduğunu, insanlar üzerindeki etkilerini, bir kişinin fiziksel özellikleriyle dalga geçilmemesi gerektiğini, zorbalık ile nasıl mücadele edileceğini öğrendiler. Yazarın sorularıyla zorba bir kişinin nasıl olabileceğinden yola çıkarak öğrencilerimizin yönlendirmesiyle zorba bir karakter oluşturdular.  Etkinliğin sonunda öğrenciler kendilerine zorbalık yaptırmamayı ve zorbalara hayır demeyi öğrendiler.