5. Sınıflarımız Yaratıcı Drama ve Okuma Eğitmeni Çiğdem Odabaşı’nın Atölye Çalışmasına Katıldılar

Türkçe dersi etkinliği olarak yapılan kütüphane çalışmaları kapsamında Yaratıcı Drama ve Okuma Eğitmeni Çiğdem Odabaşı, 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde okulumuzdaydı. Stefano Bordiglioni’nin “Söz-Düş Makinesi” adlı kitabından yola çıkarak okul kütüphanesinde 5. sınıflarımızın her şubesi için ayrı ayrı gerçekleştirilen atölye çalışmalarında öğrencilerimiz yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatını yaşadılar.

Önceden okudukları “Söz-Düş Makinesi” adlı kitaptan hareketle öğrencilerimiz, düşünme, sorgulama, doğaçlama, konuşma, dramatizasyon, jest ve mimiklerin kullanıldığı tekniklerle bir kitabın hangi amaçla okunması, nasıl okunması gerektiğini, kitaptan alınması gereken mesajları yaşayarak deneyimlemiş oldular.

Gerek bedensel gerekse zihinsel anlamda aktif, düşünmeye dayalı yapılan bu çalışma, tüm öğrencilerimiz için unutulmaz bir ders oldu.