8. Sınıf Öğrencilerimize ve Velilerine Yönelik TEOG Bilgilendirme Sunumu

Bu yıl TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerimize 13 Kasım’da “Ortaöğretime Geçiş Sınavları”; anne-babalarına ise 14 Kasım’da “Sınava Hazırlanan Çocuğun Anne-Babası Olmak” başlıklı sunumlar, Özel Marmara Ortaokulu Rehberlik Bölümü tarafından gerçekleştirildi.

8. sınıf öğrencilerimize TEOG sınavı ile ilgili genel bilgi verilmesinden sonra; test çözme teknikleri, sınav kaygısını yönetme ve zamanı verimli kullanma konularında da bilgi verildi.

Anne-babalar ise; TEOG sınav sistemi, lise tercih sürecinin nasıl işleyeceğinin yanı sıra, bu süreçte çocuklarda gözlenebilecek belli başlı davranış değişiklikleri, ergenlik dönemi, sınav kaygısı ve etkileri, kaygı yönetimi konularında ayrıntılı olarak bilgilendirildiler.