AKUT’tan Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencilerine “Afet Bilinçlendirme” Semineri

Bilinçli ve bilgili bireyler yetiştirmeyi en önemli felsefelerinden biri olarak benimseyen Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu’nda “güvenli yaşam kültürü” çalışmaları kapsamında 05.03.2015 Perşembe günü AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ile ortaklaşa  “Afet Bilinçlendirme Semineri” düzenlendi.

Depreme ve diğer doğal afetlere hazırlıklı bir toplumun temellerini oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde üzerinde yaşadığımız topraklarda sık sık karşılaşılan afetler hakkında (deprem-yangın-sel) genel bir bilgi verildi. Olası bir afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenleri bütüncül bir yaklaşımla ele alarak risklerin azaltılması ve olası kayıpların en aza indirilmesi yönünde sergilenmesi gereken doğru davranış biçimleri anlatıldı. Seminerde, sabitleme, buluşma noktası, güvenli nokta, deprem anında güvenli noktada korunma, kapalı ve açık alanlarda deprem anında yapılması gerekenler, deprem sonrası alınması gereken tedbirler, yangın ve sel öncesi, anı, sonrasında yapılması gerekenler anlatılarak öğrencilerimizin bilinçlenmesi sağlanmış oldu.

Seminer, Okul Müdürü Sayın Ahmet Bölük’ün Akut Üyesi Sayın Cevdet Canbaz’a verdiği değerli bilgiler için teşekkür etmesi ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Acil durumlar ve deprem konusunda edindiğimiz bu değerli bilgilere hiçbir zaman ihtiyacımız olmamasını diliyor, katılımından dolayı AKUT’a (Arama Kurtarma Derneği)  teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.