Cambridge Sınavları İstatiklerimiz II

KET,PET ve FCE sınavları için

Her yıl Türkiye’nin birçok şehrinde British Council tarafından düzenlenen Cambridge Key English Test (KET), Preliminary English Test (PET), Key English Test for Schools (KET for Schools), Preliminary English Test for Schools (PET for Schools), ve First Certificate in English (FCE) sınavları, Cambridge Üniversitesi'nin bir kuruluşu olan Cambridge English tarafından düzenlenen genel İngilizce sınavlarının ilk üç düzeyini oluşturmaktadır. Bu sınavlar İngilizce düzeyini; okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki kabiliyetlerine göre ölçmektedir. İngilizce dilini yetkin bir şekilde kullanabilme anlamında uluslararası bir sistem düzenlenmiştir. Bu Common European framework of Reference (CEFR) (Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Programı) olup 6 seviyeden oluşur: Elementary (Temel) (A1 ve A2), Intermediate (Orta), (B1ve B2), Advanced (İleri) (C1ve C2). Cambridge ESOL, CEFR’ın her seviyesi için uluslararası İngilizce sınavları üretmiştir. Bu çerçeveye göre KET ve KET for Schools sınavları A2, PET ve PET for Schools sınavları B1, FCE sınavı ise B2 seviyesindedir.

Her yıl iki buçuk milyonu aşan sayıda aday Cambridge English sınavlarına katılmaktadır. Bu sınavlar İngilizce dil bilgisi seviyesini gösteren açık ve güvenilir bir değerlendirme sistemi olarak tüm dünyada pek çok üniversite, kolej, şirket ve devlet kurumları tarafından kabul edilmektedir.

Biz de Bodrum Özel Marmara Ortaokulu ve Lisesi olarak, öğrencilerimizi İngilizce’yi her alanda etkin olarak kullanabilmeleri açısından geliştirmeyi hedefliyoruz. Geçen sene aldığımız sonuçlarda, sınava giren öğrencilerimizin başarısıyla gurur duyuyor; başarılarının devamını diliyoruz

FCE İstatistikleri içim Tıklayınız.
KET İstatistikleri içim Tıklayınız.
PET İstatistikleri içim Tıklayınız.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.