Çanakkale Müzesi ve Fotoğrafları Sergisi

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan materyallerin, döneme ait fotoğrafların ve maketlerin sergilendiği “Çanakkale Müzesi ve Fotoğrafları Sergisi” 18 Mart Çanakkale Zaferi öncesinde 6 Mart Pazartesi ve 7 Mart Salı günleri okulumuzdaydı. Ortaokul öğrencilerimiz, müze sorumlusu Suat Yılmaz tarafından Hasan Ali Yücel Salonu’nda yapılan muhteşem sunumu büyük bir ilgiyle dinledikten sonra sergiyi dolaştılar. İlkokul öğrencilerimiz ise sınıf öğretmenleri eşliğinde sergi alanında, Çanakkale Savaşları sırasında yaşanan olayların, dönemin kahramanlarının anlatıldığı sunumun ardından sergilenen materyalleri bilinçli bir şekilde büyük bir ilgiyle incelediler. Tarihi olayların somutlaştırılarak, yaşlarına uygun bir şekilde anlatıldığı sunum sayesinde öğrencilerimiz, birlik ve beraberliğimizin, kahramanlığımızın sembolü olan Çanakkale Zaferi hakkında pek çok şey öğrenmiş oldular.

Çanakkale Müzesi ve Fotoğrafları Sergisi sorumlularına emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.