Çevreci Okula 7.Yeşil Bayrak Ödülü

Özel Marmara Ortaokulu sürdürülebilir çevre kapsamında çevrenin korunması ve erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını öngören, uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında “Yeşil Bayrak Ödülü” almaya hak kazanmıştır.

Eko-Okullar Programı, 1995 yılından bu yana ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda uygulanmakta olup ortaokulları, ilkokulları ve okul öncesi eğitim kurumlarını kapsamaktadır.

Okulumuz öğrencileri 2012-2014 eğitim yıllarında iki yıl “Su” konusunu çalışarak okulumuzun çevreye duyarlı olduğunu gösteren eko-etiket olan 7.Yeşil Bayrak Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

31 Mayıs 2014 Cumartesi günü yapılan törende öğrencilerimiz Sanem Tekkaya, Selin Aksoy ve Elif Berfin Süslü Fen Bilimleri Öğretmenleri eşliğinde yeşil bayrak törenine katılmışlar ve kurumumuza 7.kez Yeşil Bayrak Ödülünü getirmişlerdir.

Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Yaptıkları çevre çalışmaları ile programa emeği geçen tüm Eko-tim öğrencilerimizi ve Fen Bilimleri öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.