Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı Marmara Eğitim Kurumlarında coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “ En büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90.yılını yaşamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.

Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin katılımıyla gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırılışının üzerinden tam 90 yıl geçti.

Kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı.
Hasan Ali Yücel Salonumuzda yapılan kutlama programı; İstiklal Marşının okunmasının ardından okul koromuzun Cumhuriyet şarkılarını söylemesi ile devam etti. Ardından Cumhuriyetin getirdiği yenilikleri içeren bir belgesel izlendi. İlkokul öğrencilerimizin sahne aldığı Cumhuriyet Balosu gösterisinde öğrencilerimiz dansları ile izleyenlere renkli dakikalar yaşattı. Tören, Onuncu Yıl Marşı’nın hep birlikte okunması ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı