Dans Halk Oyunları

Bodrum Marmara Kolejinde halk oyunları ve dans dersinde öğrencilerin vücut esneklikleri, çeviklikleri ve dayanıklılıkları arttırılırken, kas yapıları ve koordinasyon becerileri geliştirilir. Eklem yerlerinin daha iyi çalışmasını sağlayarak bedenlerinin genel duruşunun daha iyi ve hizada olmasını sağlanır. Öğrencilerimiz Halk oyunları ve Dans dersinde günlük yaşamda hareketlerin bir ritim içersinde geliştiğini fark ederek ritmin danstaki önemini kavrar. Temel dans tekniklerini öğrenerek duyduğu ritimleri algılar. Algıladığı ritimleri vücut dilini kullanarak hareketlerle ifade ederler. Aynı zamanda öğrencilerimiz Halk oyunları ve Dans dersinde salon danslarını, Türk halk danslarını öğrenir Milli kültürünü grup dinamiği içerisinde sergiler ve dans etmekten zevk alır.

Aynı zamanda öğrencilerimiz Halk Oyunları ve Dans dersinde öğrendikleri dansları ve sahne koreografilerini okul toplumuna ve ailelerine sunmaktadırlar.